in

Как да си направим тиквен мед и за какво помага?

Снимка: Pixabay

Медът отдавна се слави с невероятните си свойства. Той се счита за суперхрана, която стимулира имунната система по уникален начин. Тиквата също може да се похвали с невероятни ползи за здравето. А медът и тиквата в комбинация могат да доведат до наистина лечебен ефект върху тялото ни. Тази супер комбинация може да се бори с проблеми с черния дроб и с камъните в бъбреците и жлъчния мехур. В статията се описва как можем сами у дома да си направим мед от тиква:

1. Вземете голяма тиква, с тегло около 9 кг, обелете и я смелете с месомелачка заедно със сърцевината и семената. Добавете 5 кг мед към получената каша и разбъркайте. Оставете да престои 10 дни, като разбърквате редовно. На 11-ия ден изцедете сока през тензух, изхвърлете меката част, съветва сайтът Здравето.

Пийте от сока по 50 г, три пъти на ден, 30 минути преди хранене. За да се изчисти черният дроб след претърпян хепатит или курс на лечение със силни лекарства, полезните свойства на тиквата с мед ще бъдат особено ефективни.

Полезни свойства на тиквата

Тиквата помага при липса на желязо в организма и други проблеми с притока на кръв, тъй като съдържа не само желязо, но и цинк, кобалт и мед. Богата е също на калций, пектин, захар, каротин и витамини С и група В.

Мъжете трябва да обърнат специално внимание на полезните свойства на тиквата, тъй като съдържащите се в нея цинкови соли влияят положително на потентността и сексуалната активност като цяло. А витамин Е в тиквата инхибира процеса на стареене в организма.

Тиквата се усвоява добре от организма. По-специално, ако ядете сурова тиквена каша, можете да облекчите чревните възпаления и да подобрите функцията на жлъчния мехур. Тиквеният сок има благоприятен ефект върху стомаха при гастрит с висока киселинност, а също така е ефективен при настинки и болки в гърлото.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/