in

Имен ден празнуват хора с име с много интересно значение

Снимка: Pixabay

Днес е 9 октомври. На този ден православната църква почита паметта на Св. ап. Яков Алфеев. Преп. Андроник и Атанасия

Св. Яков Алфеев бил брат на апостол и евангелист Матей. Като един от дванадесетте апостоли след деня на Петдесетница и той се заел с мисионерска дейност. Неговите проповеди започнали от Йерусалим и Палестина и продължили в много други близки и далечни страни.

Животът на Св. Яков Алфеев бил изпълнен с премеждия и страдания. Светецът умрял като мъченик, разпънат на кръст за назидание на добродетелните християни.

Авраам (на еврейски език „баща на множество“) е старозаветният патриарх – родоначалник на народа, избран от Бог да съхрани Истинската вяра, и с когото Той сключил завет (Бит. 11:26).

Най-важните епизоди от Свещената история, които са свързани с Авраам са: явяването на три ангела в Содом и жертвоприношението на Исаак, сина на Авраам – един от предобразите на Новозаветната жертва на Господ Иисус Христос.

На днешния ден имен ден празнуват хората, носещи името Аврам и производните му.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.