in

Скръбна вест: Отиде си 104-годишната жена, скочила с парашут миналата седмица (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/Chicago Sun-Times

Както ви съобщихме преди дни, 104-годишната Дороти Хофнър от района на Чикаго извърши изключително смел подвиг. На тази преклонна възраст тя скочи с парашут, кандидатствайки за световен рекорд и превръщайки се в най-възрастния човек, скочил с парашут. Пред журналисти търсачката на силни усещания обясни, че преживяването е било възхитително и прекрасно и нямало как да бъде по-добре.

За съжаление смелата дама почина. Това се случва седмица след историческия скок с парашут. Мнозина скърбят за смъртта на 104-годишната жена.

„Ние сме дълбоко натъжени от кончината на Дороти и се чувстваме чест, че бяхме част от превръщането на нейния световен рекорд в скок с парашут реалност“, съобщават от летище Skydive Chicago.

Хофнър заряза проходилката си и скочи от самолет миналия уикенд, падайки със скорост от 120 мили в час, преди да се приземи сред тълпа от аплодиращи поддръжници.

„Дороти ни напомни, че никога не е твърде късно да се отдадете на тръпката на живота си“, се казва в изявление на Skydive Chicago.

Летището работи с Книгата на рекордите на Гинес, за да бъде сертифициран нейният подвиг като най-възрастния човек в света, скочил с парашут в тандем.

Хофнър щеше да навърши 105 години през декември. Дамата бе споделила, че също иска да се вози в балон с горещ въздух.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/