in

Голямо събитие на центъра на Варна тази събота

Снимка: "Нова Варна"

Тази събота в центъра на Варна ще се състои първото в България кръводаряване в уникалния и първи за страната ни мобилен пункт за кръводаряване. Пунктът се превърна във факт, благодарение на хиляди събрани капачки и дарения

„След успешното и поредно 9-то мащабно събитие за събиране на капачки и стотинки, което ние от кампания „Аз Вярвам и Помагам“ организирахме и събрахме от кутията за дарения невероятният рекорд от 18 587 лв. и заедно с това 24 000 кг пластмасови капачки, което в парични средства е 18 000 лв. е време за нещо изключително емоционално“, споделят организаторите.

„Целият екип на Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“ и РЦТХ – Варна с директор Жанина Йорданова каним Вас и всички желаещи хора да дойдат тази събота (14.10.23 г.) в центъра на град Варна (Севастопол) от 10:00 ч. до 16:00 ч. на първото в България кръводаряване в уникалния и първи за България мобилен пункт за кръводаряване „Аз Вярвам и Помагам“, който беше закупен със събрани средства от капачки, стотинки и дарения и дарихме на Районен Център по Трансфузионна хематология – Варна (РЦТХ – Варна) само преди месец“, допълва Владислав Николов.

По време на събитието ще има организиран Благотворителен базар „Аз Вярвам и Помагам“, като всеки ще може да си вземе продукти и артикули с кауза, като вода с кауза, солети с кауза, юфка с кауза, кускус с кауза, детски солети с кауза, хляб с кауза, чаша с кауза, магнит с кауза, ароматизатор с кауза, стикер с кауза и много други в подкрепа на събирането на 500 000 лв. и #каузаполовинмилион за закупуването на:

– Първият в България изцяло оборудван мобилен пункт за кръводаряване „Аз Вярвам и Помагам“ в помощ обикалянето на градове и села и събирането на повече кръв за хиляди пациенти, който ще дарим на РЦТХ – Варна – ИЗПЪЛНЕНА КАУЗА!

– Втората Детска/неонатална линейка „Аз Вярвам и Помагам“ в помощ на хиляди бебета, която ще дарим в СБАГАЛ „Проф. Д-р Д. Стаматов – Варна“;

– Закупуването на медицинска апаратура и оборудване за отделението по Детска хирургия в МБАЛ „Св. Анна – Варна“, където се оперират и лекуват хиляди бебета и деца от 0 г до 18 г.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.