in

Това е цветето на парите: Много хора го смятат за магнит за богатство

Колаж: "Нова Варна"

По-суеверните хора по цял свят вярват, че има различни талисмани и ритуали, с помощта на които човек може да забогатее. Някои поставят жаба в дома си, други пък подкова на вратата. Някои хора пък вярват, че има едно растение, което е като истински магнит за парите

Цветето на парите, научно известно като Pachystachys lutea, е многогодишно растение, произхождащо от Централна и Южна Америка. То принадлежи към семейството Акантови и се отличава със своите дълги и тънки листа, които растат спираловидно около стъблото.

Символ на богатство и късмет

Цветето на парите се смята за благоприятно растение в много култури по света, тъй като се вярва, че символизира богатство и късмет, съобщава сайтът Актуално.

Във Фън Шуй, например, това растение се използва за създаване на положителна енергия в домовете и предприятията. Също така, то е популярен избор сред любителите на бонсаи, тъй като процъфтява дори в ограничени пространства.

Според много хора по света цветето на парите е не само красиво, но и магично растение, което може да привлече финансов успех и изобилие във вашия дом.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/