in

Какво реши съдът във Варна за мъж и жена, извършили опит за кражба в съучастие?

Снимка: Pixabay

Мерки за неотклонение “задържане под стража” наложи Районен съд – Варна спрямо двама души. Това съобщават от Районен съд – Варна за медия „Нова Варна“. Става въпрос за 55-годишна жена и 35-годишен мъж, привлечени като обвиняеми за опит за кражба в съучастие.

Съдът счете, че са налице обосновано предположение за авторство на инкриминираното деяние, както и опасност обвиняемите да извършат престъпление или да се укрият. 55-год. жена е осъждана, с три влезли в сила присъди, включително за кражба, като настоящото деяние се явява извършено в изпитателния срок на предходно осъждане.

35-год. мъж е привлечен като обвиняем за престъпление, извършено при условията на опасен рецидив. Той е осъждан многократно за голям брой престъпления, включително и такива против собствеността – обстоятелство, което обуславя високата степен на обществена опасност на дееца.

3-дневен е срокът за обжалване на наложените мерки. В случай на жалби делата са насрочени за разглеждане пред Окръжния съд за 18 октомври от 13 часа.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.