in

Крадени баровски коли във Варна и Бургас: Разбита е престъпна група

Снимка: Pixabay

Както ви съобщихме вчера, в Бургас се проведе мащабна полицейска операция. Бяха блокирани входовете и изходите на града, а полицията спираше луксозни автомобили за проверка. Акция се е провеждала паралелно и на територията на град Варна. Задържани са 14 души

Днес беше обявено официално, че проведената акция е била във връзка с неутрализирането на организирана престъпна група, която се занимава с купуване, регистрация и продажба на луксозни автомобили, които са предмет на престъпления. Акцията е проведена съвместно от служители на ОД МВР Бургас, Варна и ГДНП.

Акцията е реализирана на територията на градовете Габрово, Варна и Бургас.

Блокираха входовете и изходите на Бургас: Какво се случва?

Бе неутрализирана организирана престъпна група, специализирана в регистрацията и трафикирането на автомобили, които са обект на престъпление. Задържани са 14 души. Това заяви на брифинг за журналисти директорът на ОД на МВР Бургас старши комисар Емил Павлов.

„Групата може да бъде определена като международна, тъй като част от автомобилите, които са регистрирани на наша територия и са трафикирани в чужбина, са обект на престъпление от държави от Западна Европа. Групата е действала от 2019 година до момента, като са установени 30 автомобила, които са предмет на престъпление”, подчерта той.

Мащабна полицейска акция във Варна: Има арестувани

По думите на Георги Чинев от Окръжна прокуратура – Бургас четири от задържаните лица са от Бургас, а едно е от Варна.

„Всички са пълнолетни български граждани”, подчертаха от държавното обвинение.

Стана ясно, че част от луксозните автомобили, които са станали обект на кражба в страната ни, са били на чужди туристи, дошли на почивка през лятото в България. Друга част от колите са предмет на лизингови измами.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.