Категории: АкцентиВарна

Баща и син от Варна действали в комбина: Ето какви са ги вършили

Реклама

Мъж от Варна на 36 години е задържан за срок от 72 часа, тъй като е обвинен в това, че продава дрехи и обувки с емблеми на световни търговски марки без разрешение за това. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна за медия „Нова Варна“. Негов съучастник бил баща му

36-годишен мъж от Варна е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Варна, след като бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 172б, ал. 1 от НК. М.П. е обвиняем за това, че използвал с цел търговия дрехи и обувки, носещи емблеми на световни марки, обект на изключително право без правно основание за това. Неговият баща – П.П. (66 г.), също е привлечен като съучастник в извършваното престъпление.

Двамата мъже са задържани след провела се на 18 октомври 2023 година специализирана полицейска операция от органите на ГДБОП при МВР във връзка с водено от няколко месеца разследване под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна. В хода на полицейските действия били извършени претърсвания и изземвания на два адреса и в два леки автомобила. В склад, намиращ се във варненско село, били намерени над 5600 артикула – дрехи и обувки, с поставени световноизвестни търговски марки, за които не било установено изрично съгласието на носителите на правата върху търговските марки и без правно основание да бъдат използвани. Иззети са и преносим компютър и други електронни устройства.

В хода на разследването е установено, че през интернет магазин е била извършвана търговия с иззетите стоки, като за целта са използвани услугите на куриерска фирма. В момента на полицейските действия, е констатирано, че част от стоките били приготвени за изпращане към клиенти.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Варненската районна прокуратура. Предстои в съда да бъде внесено искане за задържане под стража на М.П. Спрямо баща му е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 5000 лева, наложена му е и забрана да напуска пределите на страната.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 8 минути

Главчев отива в Ню Йорк

Стана ясно, че служебният премиер Димитър Главчев ще участва в Срещата на върха за бъдещето…

преди 20 минути

Учени съхраниха целия човешки геном върху „кристал на паметта“, който може да оцелее милиарди години

Въпросният кристал може да издържи на екстремни условия като температури до 1000 градуса по Целзий,…

преди 23 минути

Нов „Черен списък“ във Варна. Важна първа реакция

В редакцията на медия "Нова Варна" постъпи позиция на председателя на Общински съвет-Варна Христо Димитров…

преди 34 минути

Песков: Ще възстановим контрола си над Курска област възможно най-скоро

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес, че силите на Русия ще възстановят контрола си…

преди 41 минути

Във Варна наказват мъж, повредил машина в автомивка на самообслужване

Наказание е наложено на 31-годишен мъж, който противозаконно е повредил машина на автомивка, съобщават от…

преди 56 минути