Категории: България

Обрат след убийството в Цалапица: МВР призна пропуски и хвърчат наказания

Реклама

Вече приключи проверката, разпоредена от Калин Стоянов във връзка с жестокото убийство в Цалапица. Това съобщават от пресцентъра на МВР, като уточниха къде точно са били пропуските

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 2 август служители на Дирекция „Инспекторат“ и ГДНП извършиха обстойна проверка в ОДМВР – Пловдив за действията на полицейските органи във връзка с извършено в с. Цалапица убийство.

Проверяващите са установили допуснати съществени пропуски и нарушения на нормативните изисквания, регламентиращи дейността, довели до напускането на страната на установения като извършител. Същевременно комисията не е открила данни за прикриване на случая или прояви на протекция спрямо двама братя, съпричастни към престъплението.

Констатирана е и липса на организация за осъществяване на издирвателната дейност в РУ – Стамболийски, както и недобро взаимодействие на районното управление с ОДМВР – Пловдив в тази дейност.

Във връзка с проверката са образувани няколко дисциплинарни производства: срещу бившия директор на ОДМВР – Пловдив старши комисар Васил Костадинов, приключило с издаването на заповед за налагане на дисциплинарно наказание „уволнение“ за тежко нарушение на служебната дисциплина; срещу гл. инспектор Ангел Керпиев – началник на РУ – Стамболийски, приключило с издаването на заповед за дисциплинарно наказание „уволнение“ за „деяния, несъвместими с етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, с които се уронва престижа на службата“; срещу инспектор Дамян Капов, група „Криминална полиция“ към РУ – Стамболийски при ОДМВР – Пловдив, за което се предвижда налагане на дисциплинарно наказание „уволнение“ за „деяния, несъвместими с етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, уронващи престижа на службата. Служителят временно е отстранен от длъжност. Срокът на производството е до 25 декември.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 4 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 4 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 4 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 4 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 4 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 4 часа