in

Отгледаха тиква гигант край Варна: Ще я правят на ракия (ВИДЕО)

Кадър: bTV

Гигантска тиква, тежаща 306 килограма е пораснала в двора на мъж в с. Старо Оряхово край Варна. Тиквата ще бъде използвана за направата на ракия. Човекът, отгледал супер тиквата е лекарят Борис Найденов. Той обясни как е успял да отгледа това „чудовище“

„Основното е семката да е с добро родословие, трябва да имаш и знания какво правиш и как. Не малка част се пада и на късмета, тъй като всичко може да се обърка във всеки момент. Трябва много труд“, споделя той пред bTV.

Докато отглежда тиквата гигант, собственикът сваля 15 килограма. „Работата си е работа. Започнах 95 кг, а вече съм 80. Един хубав спорт. Основните дейности се вършат в най-горещите периоди на годината. Това не е обикновена тиква, която само поливаш и гледаш от време на време“, казва Борис Найденов.

Гигантският плод ще бъде използван за направата на ракия.

„Тъй като за този период от 6 месеца, за да я поддържаме толкова време жизнена се пръска срещу, насекоми, гъби отгоре и под земята. Също така е торена, няма как без тор. Не е много желателно да се раздава, което е най-логичното“, допълва Борис.

За да направи ракията, Борис Найденова първо трябва да нареже на дребно и да свари тиквата. След това ще добави ферменти, а оттам нататък вода и захар, както при всяка плодова ракия.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/