in

Нашенец се хвана за главата, след като видя това на дивана си

Снимката е илюстративна: Pixabay

Българин се стъписа от екзотичната гледка на дивана си – скорпион, попаднал там незнайно как. Случаят е от град Пловдив, а апартаментът, в който е отишъл неканения гост се намира на 4-ия етаж на ул. „Волга“

Пловдивчанинът разказва пред TrafficNews, че е забелязал скорпиона да се разхожда на дивана му и че това е причинило голям стрес на семейството му.

В България са разпространени скорпиони от семейството на Euscorpiidae. Те са малки черни скорпиони с дължина от 18 до 30 мм. Срещат се в планинските райони с висока влажност и в някои райони при надморска височина до 2000 метра. Скорпионите в България могат да се видят най-често под камъни, под кората на дървета или огради, в мазета или по таваните на апартаментите.

У нас се среща най-често т. нар. „карпатски скорпион“ (Euscorpius carpathicus) и италиански скорпион, а останалите са много редки. Те са дребни по размер и на дължина достигат 4 см и 5,5 см. Те не са толкова опасни поради малките им размери (съответно и количеството отрова, което могат да отделят, е малко), ухапването от тях не е опасно за човека. Последствията след ухапването му е както ужилването от пчела или оса.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/