in

Хитринки: Какво можем да направим, ако сме пресолили манджата със зеле?

Кадър: Youtube/Домашна кухня с Дани

Вероятно няма човек, на когото да не му се е случвало да пресоли манджата. Ако изпаднете в подобна ситуация, не бързайте да изхвърляте ястието. Има какво да се направи, за да спасим храната. В тази статия говорим конкретно за ястие със зеле. Представяме ви няколко хитринки, които можете да изпробвате, за да подобрите вкуса на пресолената манджа със зеле

Ако зелето е прекалено солено и искате да подобрите вкуса му, имате няколко опции, които могат да помогнат да намалите солеността и да го направите по-подходящо за консумация. Ето някои от тези опции:

Добавяне на допълнителни съставки

Един от начините да се намали соленият вкус на зелето е да добавите допълнителни съставки. Може да заложите на още прясно зеле, картофи или други зеленчуци. Това ще намали концентрацията на сол в ястието.

Добавяне на течност

Друга опция е да добавите течност към зелето, като например доматен сок, бульон или вода. Течността ще помогне да се разреди солта и да се намали нейният вкус.

Добавяне на картофи

Картофите имат способността да абсорбират излишната сол. Можете да нарежете картофите на парчета и да ги добавите към зелето. След това бихте могли да ги отстраните. Ако целите това, нарежете ги на по-едри парчета.

Добавяне на киселина

Киселината, като лимонов сок или оцет, може да помогне да се компенсира солният вкус. Добавете малко лимонов сок, за да балансирате вкуса.

Добавяне на захар

Малко захар може да балансира солния вкус. Опитайте да добавите малко захар, за да подобрите вкуса, но в никакъв случай не прекалявайте с количествата.

Сервиране с безсолна гарнитура

Ако ястието позволява, може да го сервирате със сварен ориз, картофи или хляб, които не са солени, съветва сайтът Актуално.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/