in

По време на полет: Американски пилот с психически срив опита да изключи двигателите на пълен с хора самолет

Снимка: Pixabay

Американски пилот беше на косъм от това да предизвика огромна трагедия в небето. Той е обвинен в това, че се е опитал да изключи двигателите на пълен пътнически самолет на авиокомпанията „Аляска еърлайнс“ в неделя. С това той е обвинен в опит за убийство на 83 души.

Неговото име е Джоузеф Дейвид Емерсън и е на 44 години. Емерсън е бил на самолет Embraer 175, летящ от Еверет в предградието на Сиатъл до Сан Франциско, съобщава Дейли Мейл. Опитал се да изключи двигателите, преди да бъде обуздан от екипажа.

От „Аляска еърлайнс“ съобщават, че полетът, който излетял от щата Вашингтон в 17:23 ч., е бил отклонен към международното летище в Портланд след „заплаха за сигурността“.

„На 22 октомври полет 2059 на Alaska Airlines, управляван от Horizon Air от Еверет, Вашингтон (PAE) до Сан Франциско, Калифорния (SFO), докладва за достоверна заплаха за сигурността, свързана с упълномощен пътник в кабината на пилотската седалка“, казват от „Аляска еърлайнс“.

Ню Йорк Пост съобщи, че Емерсън претърпял психически срив, когато се опитал да убие пътниците. Един от пътниците на полета сподели пред медията: „Стюардесата каза на високоговорителя, че човекът е претърпял психически срив. Трябваше незабавно да го свалим от самолета“.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/