in

Асен Василев „захапа“ Румен Радев: Срам за президентската институция

Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Финансовият министър Асен Василев остро разкритикува действията на българския държавен глава Румен Радев. Припомняме, че по-рано президентът сезира КС за плащанията за внос и транзит на газ през България. Василев излезе с обвинение към Радев и заяви, че той е защитник на интересите на „Газпром“.

След Василев: И Денков “скочи” на президента Радев

„Днес стана ясно, че президентът е реферирал таксата, наложена върху преноса на руски газ, към Конституционния съд на България. Това няма да спре изпълнението на закона. От 13 октомври таксата се събира. Очакваме първите постъпления на 14 ноември. Уведомени са всички компании, които ползват газопреносната мрежа у нас. Учудващо е, че президентът не защитава националния интерес. Поне не го защитава така, както аз го разбирам. Националният интерес е интересът на България, а не интересът на руската федерация и на „Газпром“. С това си действие Радев се обяви като защитник на регулатора. Това е срам за президентската институция”, заяви Асен Василев.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.