in

Щастие във Варна: Истински бейби бум беляза празничния Димитровден

Снимка: МБАЛ „Света Анна – Варна“

От пресцентъра на МБАЛ „Света Анна – Варна“ съобщиха страхотна новина. В родилното отделение на болницата са се родили 11 бебета, което е направило празника Димитровден още по-прекрасен. Родили са се и близнаци. Началникът на отделението д-р Папазов казва, че всички новородени са в отлично състояние

Истински бейби бум беляза празничния Димитровден, четвъртък 26 октомври 2023 г, в родилното отделение на МБАЛ „Света Анна – Варна“.

Навръх деня за почит пред Свети Димитър Солунски в сектора изплакаха 11 бебета, съобщи началникът на отделението д-р Милко Папазов.

Шест от новородените са момченца и едно от тях вече е сигурно, че носи името Димитър, а 5 са момиченцата. Сред 11-те бебета има една двойка близнаци – братче и сестриче.

„Всички новородени са живи, здрави и доносени“, уточни д-р Папазов. Най-зрялата майка е на 38 г.

От началото на 2023 г в най-старото родилно отделение в региона са изплакали 801 бебета.

Всеки трети четвъртък от месеца отделението продължава да отваря врати за бъдещите майки, на които предстои да изберат къде да дадат живот на децата си. Началният час е 14, 00.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.