in

Разказ на очевидец за нападение на бяла акула над сърфист: Държеше тялото му в устата си

Снимка: Pixabay

Властите в Австралия издирват останките на 55-годишен сърфист, който е бил нападнат от голяма бяла акула. Според свидетел тя е „държала тялото му в устата си“. След нападението от сърфиста няма и следа. Какво разказват очевидци на зловещата случка, може да разберете в следващите редове:

Ужасяващата атака се случва във вторник сутрин близо до популярното място за сърфиране „Гранитс Бийч“ в Южна Австралия, съобщават от полицията, цитирани от CBS News.
„Тялото на мъжа все още не е намерено и издирването беше възобновено рано сутринта“, се казва в изявление на полицията.

70-годишният сърфист, който се намирал на мястото на нападението, Иън Брофи, разказва, че се канел да влезе във водата, когато някой извикал: „Акула!“.

„Когато се обърнах, видях как акулата се втурна, хвърли се и захапа. Видях сърфиста във вълната, а акулата държеше тялото му в устата си – беше отвратително“, разказва той пред вестник The Advertiser.

Брофи вижда и описва цялата ужасяваща сцена.

„Надвисна над човека, захапа го и го повлече надолу под водата. Минута-две нямаше нищо, навсякъде имаше кръв, а след това изплува дъската“, допълва той.

От тялото на сърфиста обаче няма и следа.

Други свидетели разказват, че жертвата е била един от около дузина сърфисти във водата по време на нападението. Джеф Шмукер, който е местен жител, се качва на водни ски, за да помогне на службите за спешна помощ в издирването.

Пред националната телевизия ABC той казва, че според него акулата е била с дължина, колкото седан. Шмукер разказва, че в района на нападението е видял голяма бяла акула, но не може да бъде абсолютно сигурен дали е същата от атаката.

Той допълва, че е намерил останки от дъска за сърф, на която имало голяма следа от ухапване.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/