in

Мъск предупреди за опасност за човечеството

Кадър: Youtube/Sarlo Grant

Според милиардера Илон Мъск е възможно изкуственият интелект да застраши човечеството. По негови думи шансът изкуственият интелект да убие всички ни е над нулата.

Главният изпълнителен директор на Tesla и собственик на „X“ Илон Мъск каза в сряда, че изкуственият интелект (AI) може да застраши съществуването на човешката цивилизация, съобщава Business Standard.

„Има известен шанс, над нулата, AI да убие всички ни. Мисля, че това ще е бавно, но има известен шанс. Мисля, че това също се отнася до крехкостта на човешката цивилизация. Ако изучавате история, ще разберете, че всяка цивилизация има нещо като продължителност на живота“, казва Мъск.

Неговите забележки идват по време на изявление пред медии, при негово посещение в Обединеното кралство, което е домакин на първата в света глобална среща на върха за безопасността на изкуствения интелект (AI).

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/