Категории: Варна

Новата власт в община Аксаково положи клетва (СНИМКА)

Реклама

Новоизбраните кмет на община, кметове на населени места и общински съветници в община Аксаково положиха клетва днес (8 ноември). Инж. Атанас Стоилов даде обещание, че неговият екип ще продължи да слуша много внимателно гражданите

Ангажимент да работи за развитието на общината и добруването на нейните граждани за седми пореден път пое избраният с над 74 на сто подкрепа още на първи тур инж. Атанас Стоилов.

„Голямо удовлетворение и огромна отговорност за мен и екипа, с който в последните години работим за общината, е поредният избор на моите съграждани“, заяви инж. Стоилов, секунди след като получи удостоверението си за избор и положи клетва.

Снимка: Дияна Желева

„Независимо от ковид кризата и политическите сътресения, през които държавата премина в последния мандат, показахме, че с мотивация и постоянство целите се постигат. Аксаково е втората община в областта и е сред най-големите териториално в страната. Радвам се обаче, че ние не допуснахме проблемите на големите общини да ни завладеят. Вместо криза с местата в детските градини, ние успяхме да изградим нови две – в селата Изворско и Въглен. Построихме 4 нови кметства. Повече от 10 км водопроводи са подновени, над 3 км е новоизградената канализационна мрежа в гр. Игнатиево. Всичко това стана възможно благодарение на добрата чуваемост между общинска администрация, Общински съвет и гражданите“, коментира инж. Стоилов.

„Голямото предизвикателство за новия мандат остава модерната пътна свързаност между населените места в общината и организацията на обществения транспорт. Но и там вече имаме първите постижения – към селата Климентово, Яребична, Въглен и долище. Готови са проектите за Орешак, Любен Каравелово, Водица, Засмяно, Игнатиево и Доброглед. Готова е и индустриалната зона, трябва само да се отвори магистрала „Хемус“ съм нея“, обяви Стоилов.

Той благодари на политическите си опоненти за запазения добър тон по време на кампанията и обеща екипът му да продължи да слуша внимателно гражданите и избраниците в Общинския съвет, начело на който бе преизбрана Светлана Добрева от ГЕРБ.

Областният управител Андрияна Андреева пожела на новата местна власт в община Аксаково да работят с готовност, отдаденост и любов за развитието на общината и добруването на нейните граждани.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 18 минути

Утре имен ден празнува едно много интересно име

Утре, на 22  септември православният календар отбелязва Преп. Йона. (Йон означава гълъб). Имен ден празнува…

преди 2 часа

Какво ще бъде времето по Северното Черноморие в неделя

През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър…

преди 2 часа

Балчик празнува 84 години от връщането към пределите на България

На 21 септември 2024 г., традиционно бе отбелязана годишнината от връщането на град Балчик към…

преди 2 часа

България се готви да посрещне един от най-великите си дни

Независимостта на България е провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година в…

преди 2 часа

До часове настъпва астрономическата есен в България

Астрономическата есен през 2024 година настъпва на 22 септември в 15:43 часа и свършва на…

преди 2 часа