in

Какво да направим, за да се отървем от миризмата на риба, след готвене?

Снимка: Pixabay

Пържената и печената риба е истинска вкусотия, но що се отнася до наситената миризма, която отделя рибата при готвене, ситуацията може да излезе извън контрол. Все пак почти всеки обича да си похапва вкусна риба, но никой не обича остатъчната миризма, която остава у дома след това.

За наше щастие има някои прости и ефективни начини за прогонване на миризмата на риба, с които да възстановим свежата и приятна атмосфера в дома си.

Лимоните, например, вършат страхотна работа при неутрализирането на неприятните миризми. След като сте сготвили риба, нарежете няколко лимона на половинки и ги поставете в тенджера с вода. Оставете водата да заври на котлона. Когато парата се издигне, тя разнася освежаващия аромат на лимоните из цялата кухня, като ефективно прикрива миризмата на риба. Освен това киселинността на лимоните помага да се пресече мазнината и остатъчните рибни мазнини, като кухнята ви ухае на чисто и освежено, съветва сайтът Актуално.

Друг естествен дезодорант е оцетът, който има отлични свойства за абсорбиране на миризми. Създайте разтвор, като смесите равни части вода и бял оцет в купа. Поставете купата близо до източника на миризмата на риба и я оставете да престои известно време. Оцетът ще абсорбира нежеланите миризми, оставяйки след себе си по-приятна среда. Ако миризмата на оцет ви се струва твърде силна, можете да добавите няколко капки етерични масла като лавандула или мента към сместа за по-приятен аромат.

Можете да помислите и за пречиствател на въздуха с филтър. И накрая, добрата вентилация също е от ключово значение за свеждане до минимум на задържащите се миризми. Отворете прозорците и вратите, за да позволите на свежия въздух да циркулира и да премахне миризмата на риба.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/