in

Обявиха неучебен ден в някои варненски училища утре

Кадър: bTV

Кметът на варна заяви, че във Варна има доста бедстващи хора от различни социални групи след ураганния вятър и силната буря там. Той представи изводите, напавени от експерти от Извънредния щаб за справяне с бедствената ситуация.

„Училищата утре във Варна остават отворени, само с някои изключени. Някои от училищата трябва да отстранят опасни елементи и падащи керемиди – това са Първо основно училище, „Васил Друмев”, Професионална гимназия по текстил и моден дизайн. До края на деня от Кризисния щаб ще знаят дали училище „Димчо Дебелянов” и училището на ъгъла на ул. „Константин Арабаджиев” ще могат да отворят врати за утрешните занятия на децата. Там все още се прави оглед. Другите училища остават отворени, подчерта Коцев. За тези Кризисният щаб до към 18:30 ще бъде наясно дали ще могат да посрещнат ученици.

Кметът призова гражданите да са внимателни когато посещават Морската градина и Аспарухов парк . „В целия град има непочистени клони, които висят от дърветата, каза той.

Достъпът до Вълнолома на Морска гара ще бъде ограничен за следващите 48 часа, вълнението ще продължи. Буните, пристанище „Карантината” ще бъдат затворени, каза кметът и призова гражданите да ги избягват.

 

По публикацията работи: Р.Ивов

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/