in

Бащата, отглеждащ сам болната си дъщеря: Заспах жаба, а се събудих принц. И аз вече мога да помагам

Кадри: bTV

Историята на бащата, останал вдовец, трогна цяла България. Семейството на Димитър Димитров бива застигано от трагедия след трагедия, но той не се предава, следвайки бащинския си дълг. Дъщеричката му, която вече е на 13 години, е диагностицирана с две тежките заболявания само шест месеца, след като се ражда – детска церебрална парализа (ДЦП) и епилепсия. За съжаление, преди година майката на момичето умира, а бащата вдовец се превърнал във всичко за болното дете. След като историята на Димитър от врачанското село Мраморен придоби известност, го заля огромна вълна от съпричастност. След огромната оказана помощ от много добри хора, днес той самият предлага помощ на подобни семейства с деца, които имат нужда от специални грижи.

„Много средства стигнаха до нас, аз заспах жаба, а се събудих принц, дъщеря ми е телевизионна звезда. Започнах ремонта на банята, а имам и много друга помощ, която постоянно пристига. Плочки от Бургас днес ще дойдат, както и имам предложение да отидем до Турция за по-кардинално лечение за Дорина“, казва Димитър пред bTV.

Мъжът три пъти в седмицата води дъщеря си във Враца в център за деца с увреждания.

Двамата преживяват с 1400 лева – пенсията на Дорина и заплатата на баща ѝ като личен асистент. Мъжът не се оплаква. Понеже разбира от строителство, понякога през лятото се хваща с бригада на обекти и взема момичето със себе си.

Вълната от подкрепа дава сили на Димитър да стъпи на крака. Освен цялата финансова помощ, идва и изключително важното за него предложение детето му да ходи на училище в Дневен център три пъти в седмицата.

„Това ще ми отвори време, в което да завърша ремонта на банята. Изключително съм благодарен на всички, които се отзоваха. Ако има хора с подобен на моя проблем, да ми се обадят и аз вече мога да помагам“, заяви бащата на Дорина.

Димитър казва, че докато има сили, ще изпълнява бащиния си дълг, защото животът е изпитание, което понякога не разбираш, но не трябва да се отказваш. Моли се до Коледа да успее да стегне поне малко банята.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/