in

Пийте вода с мед всеки ден и вижте какво ще стане

Снимка: Pixabay

Комбинацията от вода и мед се е доказала във времето като напитка със страхотно въздействие върху организма. Ако добавите тази напитка към ежедневната си диета, ще започнат да се наблюдават няколко полезни ефекта: укрепване на имунната система, повишаване на енергията, подобряване на състоянието на кожата, подобряване на храносмилането.

Всеизвестен факт е, че пчелният мед има антибактериални и противовъзпалителни свойства, които са в помощ на организма при борбата с инфекциите и за поддържането на имунната система.

Редовната консумация на вода с мед може да помогне за укрепване на тялото ви и да го направи по-устойчиво на различни видове заболявания, съобщава изданието „The Health Site“.

Топлата напитка може да ви помогне да успокоите гърлото и да облекчите симптомите на кашлица. Тя често се използва в народната медицина като естествено средство срещу настинка и грип. Пиенето на тази напитка сутрин може да ви даде тласък на енергия и да ви помогне да започнете деня в добро настроение.

Антиоксидантите в меда могат да помогнат за намаляване на ефектите на свободните радикали и насърчаване на здрава кожа. Също така пчелният продукт може да помогне за стимулиране на храносмилането и облекчаване на симптомите на запек. Консумацията на медената напитка след обилно хранене може да облекчи усещането за дискомфорт.

Важно: Статията е с информативна цел и не заменя консултацията със специалист и балансираното хранене! Не се самолекувайте!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/