in

Варненец с идея за решаване на проблем с контейнерите за смет във Варна

Снимка: Община Варна

Варненски гражданин се свържа с медия „Нова Варна“, за да сигнализира за проблем с контейнерите за смет в града, на който доста варненци стават свидетели. Ето какво ни написа той чрез платформата ни за сигнали:

„След известна употреба на новите контейнери, амортисьорите им за затваряне на клапите се откачат от лостове за затваряне. При всяко отваряне на контейнера, клапите падат с удар и ужасен шум (особено дразнещ през нощта). Това е повсеместно явление в целия град.

Опитах се няколко пъти да се обадя на изписаните телефони на контейнерите, но от там никой не отговаря. Решението е много просто. Необходимо е сметопочистващата фирма редовно да проверява контейнерите и при забелязано откачане на амартисьорите да постави шплент на свръзка между амортисьора и лоста за затваряне.

Оригинално има тънък болт, без контра гайка, който много бързо се развива и пада. Аз успях да поставя шплент вместо болта на контейнера срещу жилището ми и вече повече от половин година успешно работи. Дребна работа, ама трябва разбиране за нуждите на хората. Надявам се проектът “Твоята Варна” да помогне“.

Свои сигнали, идеи и предложения за градската среда във Варна може да изпращате чрез платформата signali.novavarna.net  както и по имейл на: press.novavarna@gmail.com

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.