in

Това е природното средство, което ни пази от сезонния грип: Как да го използваме?

Снимка: Pixabay

Вече се намираме в разгара на сезона на грипа и настинките. Вероятно всеки от нас има поне по един познат, който в момента киха, кашля или се чувства отпаднал, или пък този човек сме самите ние. Има едно природно средство, което можем да използваме, за да облекчим симптомите си или дори да приемаме превантивно, за да се предпазим.

В повечето случаи, когато нещата тръгнат на зле, отиваме на лекар. Лошото е, че доста често лечението, което ни се изписва, е свързано с антибиотици. А както добре знаем, приемът им не е толкова безобиден. Освен че има странични ефекти, може да доведе до резистентност.

Ето защо е добре да се знае и каква е природната алтернатива на хаповете. Мнозина специалисти посочват кой е природният антибиотик срещу грип. Става въпрос за джинджифила, съобщава сайтът Здравето.

Една супена лъжица настърган джинджифил на ден успешно ни предпазва от сезонния грип. За да се подготвим за среща с вирусите, е добре да приемаме от ароматния корен рано сутрин. Той може да ни предпази, защото в него се съдържа веществото алицин, което действа като природен антибиотик. Пикантният и леко лютив вкус идва именно от това вещество.

Джинджифилът има още антибактериални и антивирусни свойства. Подправката може да се приема под формата на чай или леко задушена. В нея има и много сяра, която всъщност е активизатор за производството на глутатион – най-мощния антиоксидант в черния дроб.

Коренът помага за регулиране на кръвната захар и инсулина. Той е съкровищница на всякакви витамини и минерали, при това водноразтворими.

Освен това е богат и на витамин С, който е имуностимулатор, а в лютивата на вкус подправка има още калций и магнезий. Те активизират производството на имунните тела, чрез които, когато сме поразени от вирус, организмът се опитва сам да се справи със заболяването.

Също така, джинджифилът има и антиканцерогенен ефект.

Важно: Статията е с информативна цел и не заменя консултацията със специалист!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/