in

Бойко Борисов: Чухме, че ГЕРБ искало да събори правителството, това е пълна глупост

Кадър: bTV

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред журналисти днес, че е дочул, че партията му искала да събори правителството и определи това твърдение като „пълна глупост“

„Към този момент има един действащ документ между Николай Денков и Мария Габриел, по който се назначават министрите, зам.-министрите, областните управители и именно тези назначения свързани с изпълнителната власт. В този въпросен случай с „Пирогов“, как един съветник от друга партия се държа непристойно“, попита Борисов.

Относно подписването на коалиционно споразумение между ГЕРБ и ПП-ДБ, лидерът на ГЕРБ заяви следното: „Когато ротацията дойде искат да подпишат споразумение, защото ще са поставени в такова положение, както ние. Когато Мария Габриел стане премиер и уволни някой директор, ще им е хубаво ли? Сега приритват за такова споразумение. Аз ли да седна да го напиша“.

Бойко Борисов подчерта, че ако ПП са искали да има споразумение досега трябваше такова да има.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.