in

Варненци се събраха на Никулден: Имаше молебен, военен ритуал и раздаване на курбан за здраве (СНИМКИ)

Снимка: Община Варна

Днес във Варна се проведе военен ритуал и празничен молебен за здраве по случай църковния празник на Св. Николай Мирликийски – закрилник на моряците и рибарите

Честването започна с Божествена Света литургия, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в храм „Св. Николай Чудотворец“.

Снимка: Община Варна

След приключване на ритуала на гражданите и гостите на града беше раздаден рибен курбан, приготвен от Военноморските сили, със съдействието на Община Варна.

Снимка: Община Варна

На събитието присъстваха кметът и областният управител на Варна, както и командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, председателят на Общинския съвет, районни кметове и граждани.

Снимка: Община Варна

Празничната програма продължава тази вечер от 18 ч. на площад „Независимост“, където ще бъдат запалени светлините на градската коледна елха.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.