in ,

Шопинг еуфория в Гърция. Неочаквано свалиха цените

Снимка: Pixabay

Големи предколедни намаления в Гърция. Правителството с нова политика за справяне с бедността и неравенството.

Повечето магазини в Гърция предприемат стъпки за намаляване на цените на коледните подаръци за деца. Всички, желаещи да помогнат на бедни деца, могат да закупят играчки от магазини за коледен подарък за деца от семейства с ниски доходи. Министерството на развитието постига споразумение с производителите и търговците на детски играчки, целящо намаляване или стабилизиране на цените на различни видове подаръци за децата.

Супермаркетите предлагат „Кошница на Дядо Коледа“ – списък със стоки, традиционно подарявани на децата по време на празниците, на по-ниски цени от обичайните. Учебни пособия и книги за най-малките деца също са налични на по-достъпни цени. Някои граждани оставят сума пари в магазините, предназначена за закупуване на играчки за деца, чиито родители се нуждаят от финансова подкрепа, предаде БНР.

Въпреки това повечето специализирани магазини за детски играчки и стоки за празниците не участват в инициативата на министерството на развитието. Малка част от тях предлага играчки на по-ниски цени. Тъй като традицията в Гърция включва и подаръци от облекла за децата, само малък брой магазини за детска облекла включват подарък играчка към детската дреха.

На друг фронт, производителите на хляб отказват да намалят цените си дори с 5% за традиционните коледни сладки. Много от тях ги продават на значително по-високи цени от миналата година. Проучвания показват, че тази година традиционната коледна трапеза ще струва с над 20% повече.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/