in

Синоптик с предупреждение за всички, които ще пътуват за Източна България през почивните дни

Снимка: Pixabay

Синоптик предупреди за валежи и хлъзгави пътища по Черноморието през следващите дни. Такава прогноза направи синоптикът Петър Янков. По негови думи през почивните дни температурите по Черноморието ще бъдат около 6-7 градуса. Сняг между 40 и 70-80 см пък щял да натрупа по планините

„В петък и събота ще има валежи, като те ще обхващат главно Черноморието и Североизточна България – пътните настилки ще бъдат хлъзгави. По планините ще натрупа сняг, между 40 и 70-80 см ще бъде снежната покрива там“, обясни синоптикът Петър Янков е ефира на Bulgaria ON AIR.

Всички, които ще пътуват в почивните дни за Източна България, може да минат през северните участъци. В Южна България няма да има сняг, но пътните настилки ще бъдат хлъзгави, предупреди още Янков.

Там в следващите дни температурите ще бъдат между 4 и 9 градуса, по Черноморието – 6-7 градуса. В неделя обстановката се подобрява, но на места ще има мъгли и намалена видимост – особено в югозападните райони.

В началото на следващата седмица температурите ще бъдат ниски – от минус 2 до 3 градуса. Очакват ни мъгли и ново заоблачаване с валежи. Очакват се повече валежи и в Южна България.

В навечерието на 8 декември синоптикът отправи апел към всички студенти скиори да внимават и да се пазят от забранените участъци, тъй като лавинната опасност е налице.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/