in

Диетолог даде ценни съвети: Ето как да отпразнуваме Нова година без последствия за здравето

Снимка: Pixabay

Коледа вече мина и вероятно вече много от нас са се сблъскали с преяждане и пренатоварване на организма. Обаче празниците все още не са свършили. Тепърва предстои и посрещането на Нова година. Добре е всеки от нас да помисли за по-щадяща организма трапеза в новогодищната нощ

За да отпразнувате Нова година без тъжни последици за тялото, трябва да ограничите количеството мазни храни. За това говори диетологът Марина Макиша, съобщава сайтът Здравето.

Комбинацията от алкохол и много мазни храни крие висок риск от обостряне на холецистит и панкреатит. В медицинската статистика има дори такова нещо като „новогодишен холецистит“ или „новогодишен панкреатит“.

Затова винаги предупреждаваме, че количеството мазни храни, както и мазните салати с майонеза, трябва да бъде по-малко“, каза тя в интервю.

Лекарят препоръча новогодишната трапеза да започне със зеленчуци. Като основно ястие Макиша съветва да адете пилешко или риба.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/