in

Колко пари седмично е склонен да даде българинът за алкохол?

Колаж: "Нова Варна"

Колкото и да пести и къта пари българинът, оказва се, че за алкохол е готов да дава по 25 лв. всяка седмица

Това показва проучване на агенция „Виен Маркет Рисърч”. Изследването е направено сред 1036 респондента за втора поредна година.

„Нашият народ лекува всичко с ракия – или мажеш, или пиеш. Българският консуматор употребява спиртни напитки наравно с вино и бира”, обясни в ефира на Нова телевизия Ралица Скорчева, председател на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки.

Анасоновите напитки стават все по-популярни в сравнение с водката и уискито. Проучването показва още, че все по-често купуваме ракия, вместо да пием домашна. Добър показател, е че 64% от младежите на възраст 18-24 споделят, че не консумират алкохол всеки ден.

Това е свързано с желанието на млади българи да водят по-здравословен начин на живот, смята Скорчева. 12% от всички респонденти пият повече от 100 мл. всеки ден. Изборът на напитка се определя от това в каква кампания сме. Според изследването българите не обичат да пият сами.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/