in

Официално: Предлагат „Альоша“ да бъде преместен до края на 2024 г.

Кадър: Youtube/Danovski Air

Стана ясно, че до Общинския съвет на Пловдив вече е внесено предложение паметникът „Альоша“ да бъде преместен. Според съветниците пространството, където се намира паметникът в момента, е занемарено

Общинските съветници от ДСБ – Пловдив Владимир Славенски и Йоно Чепилски, които са част от групата на „Продължаваме промяната – Демократична България“, внесоха предложение до Общинския съвет на Пловдив паметникът на Съветската армия “Альоша” да бъде преместен до края на 2024 година.

В проекта на решение се предлага Альоша да бъде преместен в Музея на комунистическото изкуство и да бъде обявен конкурс от община Пловдив за реновацията, реставрацията и обновлението на пространството около паметника.

Общинските съветници изтъкват, че в момента това пространство е в занемарено състояние и че трябва да бъде направено по-привлекателно за хората от Пловдив и гостите на града.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/