in

Това са трите подправки, които удължават живота средно с 5-10 години

Снимка: Pixabay

Според руския хомеопат д-р Валерий Литвинов редовно трябва да се обръщаме към някои подправки и билки, за да укрепим здравето и имунитета си. Някои от тях спомагат за постигането на по-дълъг живот, смята експертът

“Хората са научили за полезните свойства на билките преди няколко хиляди години. И те са активно използвани не само в готвенето, но и в лечението на болести. С течение на времето част от тези знания бяха изгубени и забравени. И това е напълно несправедливо. Включването на даровете на природата в диетата ви всъщност помага да станете по-здрави, по-издръжливи и да удължите живота на себе си и на близките си”, казва експертът.

Хомеопатът Валерий Литвинов разкри кои три подправки ще помогнат не само за подобряване на здравето, но и за удължаване на живота средно с 5-10 години, съобщава сайтът Актуално.

Според експерта всеки трябва редовно да добавя куркума, канела и градински чай в храната и напитките си.

Съвременните учени са установили, че куркумата забавя развитието на онкологични заболявания, противодейства на процеса на окисляване на клетките на тялото и следователно удължава живота.

Той допълва, че канелата е друга супер здравословна подправка. Понижава нивата на кръвната захар при хора с диабет, ускорява лечението на възпалителните процеси в организма и дори забавя разпространението на раковите клетки. Освен това тя се препоръчва да се добавя към печива и напитки за намаляване на главоболието, потискане на неконтролируемия апетит и подобряване на работата на ендокринната система.

Счита се, че салвията е идеална добавка към чай или народен „лечител“ при заболявания на гърлото. Но всъщност спектърът от полезни ефекти на билките върху човешкото здраве е много по-широк. С ежедневната консумация на билки (като част от напитките) се намалява рискът от развитие на рак на дихателните пътища, болестта на Алцхаймер, гастрит, атеросклероза и други заболявания. В допълнение, градинският чай помага на учениците и студентите да подобрят мозъчната дейност и следователно да запомнят по-добре. И най-важното, както установиха учените, градинският чай помага за подмладяване на тялото, споделя в заключение експертът.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/