Категории: Любопитно

Това са трите подправки, които удължават живота средно с 5-10 години

Реклама

Според руския хомеопат д-р Валерий Литвинов редовно трябва да се обръщаме към някои подправки и билки, за да укрепим здравето и имунитета си. Някои от тях спомагат за постигането на по-дълъг живот, смята експертът

“Хората са научили за полезните свойства на билките преди няколко хиляди години. И те са активно използвани не само в готвенето, но и в лечението на болести. С течение на времето част от тези знания бяха изгубени и забравени. И това е напълно несправедливо. Включването на даровете на природата в диетата ви всъщност помага да станете по-здрави, по-издръжливи и да удължите живота на себе си и на близките си”, казва експертът.

Хомеопатът Валерий Литвинов разкри кои три подправки ще помогнат не само за подобряване на здравето, но и за удължаване на живота средно с 5-10 години, съобщава сайтът Актуално.

Според експерта всеки трябва редовно да добавя куркума, канела и градински чай в храната и напитките си.

Съвременните учени са установили, че куркумата забавя развитието на онкологични заболявания, противодейства на процеса на окисляване на клетките на тялото и следователно удължава живота.

Той допълва, че канелата е друга супер здравословна подправка. Понижава нивата на кръвната захар при хора с диабет, ускорява лечението на възпалителните процеси в организма и дори забавя разпространението на раковите клетки. Освен това тя се препоръчва да се добавя към печива и напитки за намаляване на главоболието, потискане на неконтролируемия апетит и подобряване на работата на ендокринната система.

Счита се, че салвията е идеална добавка към чай или народен „лечител“ при заболявания на гърлото. Но всъщност спектърът от полезни ефекти на билките върху човешкото здраве е много по-широк. С ежедневната консумация на билки (като част от напитките) се намалява рискът от развитие на рак на дихателните пътища, болестта на Алцхаймер, гастрит, атеросклероза и други заболявания. В допълнение, градинският чай помага на учениците и студентите да подобрят мозъчната дейност и следователно да запомнят по-добре. И най-важното, както установиха учените, градинският чай помага за подмладяване на тялото, споделя в заключение експертът.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 10 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 10 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 10 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 11 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 11 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 11 часа