in

Мъж от Варна: Агресивни кучета нападнаха мен и дъщеричката ми. Нямало как да ги приберат, защото колата на приюта била счупена

Снимка: В. Б.

Читател на медия „Нова Варна“ се свърза с екипа ни, за да сигнализира за агресивни бездомни кучета във варненския кв. „Чайка“, в близост до бл. 8. Мъжът казва, че той и негови съседи са многократно нападани и стресирани от въпросните кучета. Вчера дори е имал неприятна случка, при която е бил нападнат не само той, а и малката му дъщеричка, която е водел на детска градина. Варненецът обяснява, че сигнал към Общината вече е подаден, но от там са обяснили, че в момента няма какво да се направи, тъй като колата на приюта била със счупена скоростна кутия. Прилагаме целия сигнал на възмутения гражданин:

„Пиша ви, тъй като съм отчаян от бездействието на институциите, в частност бездействието на администрацията в Община Варна.

От няколко месеца около бл. 8 в кв. „Чайка“, където живея, обикалят три бездомни и много агресивни кучета. Почти всеки ден има или стресиран, или нахапан човек.

Мои съседи твърдят, че са пускали сигнали към Община Варна. Пускал съм и аз.

Вчера, 18.01.2024 г., за пореден път, водейки малката си дъщеря към детската градина по пътечката, която се вижда на снимките трите кучета ме нападнаха със страшно агресивно хвърляне и опит да ме захапят.

Снимка: В. Б.

Едвам успях да вдигна дъщеря ми на ръце и се опитах да ги ритна без да бягам, което може би ме спаси… Отново. Това се е случвало и само на мен няколко пъти, но винаги съм бил самичък. Кучетата са нападали и служителите на пицарията наоколо почти ежедневно, за което същите могат да бъдат разпитани като свидетели.

Снимка: В. Б.

Вчера след инцидентна позвъних на община Варна, служител Обществен Ред и същите ми казаха, че са запознати със сигналите ми, но няма да направят нищо, защото колата на приюта била със счупена скоростна кутия? Извинете, това ли е обяснението? Моят живот и живота на семейството ми трябва да се съобрази с това, че скоростната кутия на служебна кола е счупена и няма кой да я оправи. Смятам, че това звучи изключително несериозно в един град, претендиращ себе си за еманация на европейски град. Моля за съдействие, като покажем този материал публично с цел да ескалираме нещата, като се надявам някой от служителите на Община Варна, дирекция Обществен ред, да се задействат и да намерят автомобил, с който да премахнат тези кучета от квартала, защото те са изключително опасни, не само за мен, а и за всички живущи“.

Кучетата спят и живеят точно на гърба на въпросната пицария, намираща се срещу блок 8. в кв. „Чайка“, пояснява варненецът.

Снимка: В. Б.

Медия „Нова Варна“ ще продължава да следи случая!

Свои сигнали, идеи и предложения за градската среда във Варна може да изпращате чрез платформата signali.novavarna.net  както и по имейл на: press.novavarna@gmail.com

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.