in ,

Брутална гавра във Варна: Ученички-побойнички унижават и налагат момиче. Полицията даде информация

Кадър: Facebook/B. Borisov

Вчера във Фейсбук бяха публикувани серия видео клипове, на които се вижда брутална гавра над ученичка. Очевидно момичето е станало жертва на тормоз от други момичета. Случката е от Варна

Видеата бяха разпространени от Bobi Borisov, но вече са премахнати, тъй като не отговарят на правилата на Фейсбук.

Въпреки това видеата се разпространиха мълниеносно в мрежата и хиляди варненци, а и не само, се възмутиха от бруталното насилие.

МОН проверява скандалния случай с ученички от Варна

От думите на едно от момичетата става ясно, че нападките срещу жертвата най-вероятно са заради негова приятелка, която се е оплакала.

На следващото видео се вижда как момичетата-побойнички взимат парите от портмонето на жертвата си, въпреки че тя плахо казва: „Това са ми спестени пари…“. Друго момиче назидателно ѝ отвръща: „Като вземаш пари, ще се научиш да ги връщаш!“

„Направо ще те намеря и ще те счупя!“, се чува на поредното видео, след което следва шамар.

Друго момиче допълва: „Разбра ли на?! Ще ни кажат дори къде живееш!“.

Включва се отново първото момиче със следните думи: „Ако те ми кажат нещо за тебе… ей, ща пребия! Ясно ли ти е?“.

На фона на всичките тези заплахи и шамари жертва на тормоза, единствено гледа уплашено и се съгласява, само и само да я оставят намира. Но въпреки това шамарите не спират.

Битата ученичка на няколко пъти се извинява, но това не е достатъчно за побойничките.

По едно време дори я карат да застане на колене и отново да се извини. След което има още шамари.

На едно от видеата едно от момичетата дърпа косата на жертвата и ѝ бие шамари.

Медия „Нова Варна“ се свърза с полицията във Варна за повече информация. Оттам обясниха за екипа ни, че вече има образувано досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди.

Към момента няма подаден от пострадалата сигнал. Служители на реда вече са се свързали с нейното семейство, но баща ѝ казва, че в понеделник ще отидат в полицията, за да подадат сигнал.

Всички участници от клипа са установени и въз основа на това е образувано досъдебното производство, посочват от полицията за екипа ни.

Ученици на възраст между 15 и 16 години. Абсолютно всички са установени. Случката не се е разиграла в или пред училище. Участниците във видеата са от няколко различни варненски училища.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.