in

МОН проверява скандалния случай с ученички от Варна

Кадър: Facebook/B. Borisov

Както ви съобщихме по-рано днес, вчера в мрежата плъзнаха притеснителни видеа, показващи извършване на тормоз върху ученичка във Варна. На видеата са заснети няколко момичета-побойнички, които заплашват и посягат на жертвата. От полицията стана ясно, че става дума за деца на 15-16-годишна възраст. Преди минути от пресцентъра на МОН съобщиха, че в момента проверяват случая на агресия над ученичката във Варна, като мобилна група психолози оказва подкрепа на място

Мобилна група от психолози ще оказва подкрепа на ученичка от Варна, станала обект на агресия. Те ще работят и с останалите ученици.

Брутална гавра във Варна: Ученички-побойнички унижават и налагат момиче. Полицията даде информация

Министерството на образованието и науката е стартирало цялостна проверка по случая. Информацията към този етап е, че замесените са от няколко професионални гимназии във Варна. Затова и във всяко от училищата ще работят психолозите от мобилната група. Ще бъде оказана и допълнителна подкрепа на учители от засегнатите училища за повишаване на квалификацията им за реакция при такива случаи и за тяхната превенция.

Регионалното управление на образованието във Варна е сезирало Държавната агенция за закрила на детето и е подала сигнал на органите на МВР.

Министерството на образованието и науката вече създаде организация във всеки от шестте центрове за психологическа подкрепа в страна да могат да се приемат сигнали и да се обсъждат конкретни случаи от българските училища с цел бърза реакция и превенция на случаи на насилие.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.