in

Лекар алармира: До дни идва пикът на грипната епидемия: На някои места обмислят грипна ваканция

Колаж: "Нова Варна"

Грипът продължава да настъпва и грипна епидемия се обявява във все повече области в страната. Припомняме, че в област Варна бе обявена вчера. Експерти казват, че до броени дни положението с грипа ще ескалира и ще достигнем пика на грипната епидемия

В началото на седмицата в Пловдив бяха въведени специални противоепидемични мерки, а днес Областният щаб в града се събира извънредно, за да реши да бъде ли обявена и грипна ваканция за учениците и децата в детските градини, тъй като броят на заболелите ученици се е повишил. 19,3% от тях отсъстват заради заболяване.

Местата за настаняване в болниците са значително ограничени.

„Най-засегнатите са децата и възрастните хора. До дни положението ще ескалира и ще достигнем пика на грипната епидемия. Сериозен е респираторният натиск, имаме голям брой рентгенографии на бял дроб заради усложнения след грип“, каза управителят на 5 ДКЦ д-р Яна Кашилска в ефира на Nova News. Тя допълни, че имунизациите са преустановени.

Според главната медицинска сестра Теодора Радева в здравното заведение се извършва дезинфекция през 15 минути. „Раздаваме и безплатни маски за пациентите“, посочи тя.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/