in

Не, Айфеловата кула всъщност не гори (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

В социалните мрежи плъзнаха редица видеоклипове, на които се вижда как един от символите на Франция, Айфеловата кула, уж гори, обградена в доста внушителни пламъци.

Един особено важен видеоклип, който обикаля, първо в TikTok и по-късно в X, очевидно показва Айфеловата кула, горяща на фона на парижкото небе, със сирени на спешна помощ, които реват на заден план.

Видеото има около 7 милиона гледания и в много коментари под него, хората питат дали случващото се е вярно и дори дали е имало жертви.

Е, не, всъщност не е вярно, защото снимките и видеата не са реални.

Можете да проверите сами в различните потоци на живо на Айфеловата кула онлайн. Всъщност нито един от тях не показват пожар или признаци на щети от пожар.

@vicenews There have been no reports of a fire on French police channels, the landmark’s official website, and the landmark’s social media channels. #paris #eiffeltower #fire #france ♬ original sound – VICE News

На официалния уебсайт на Айфеловата кула също няма нищо. Няма никакви подобни съобщения.

Всъщност видеоклипът е бил споделен за първи път в YouTube миналата година и ако погледнете заглавието му, можете да видите, че е обозначен като VFX – за визуални ефекти – и CGI – компютърно генерирани изображения.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/