in

Окончателно: Остава ли плувната легенда на ПСК “Черно море” Антъни Иванов без състезателни права за 3 години?

Снимка: Facebook/Антъни Иванов - Antani Ivanov

Днес (31 януари) се е провело Общо събрание на Българската федерация плувни спортове (БФПС), като в него са взели участие 45 клуба от цяла България. По време на събранието БФПС е разгледала жалбата на състезателя на ПСК “Черно море” Антъни Иванов

Припомняме, че жалбата на състезателя на ПСК “Черно море” Варна Антъни Иванов беше във връзка с наложеното му от Управителния съвет наказание заради серията му медийни изяви, в които той чрез неверни твърдения, клевети, внушения и обиди уронвал престижа както на БФПС, отделни състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, така и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта, Българския олимпийски комитет и Антидопинговия център, посочват от БФПС.

Общото събрание на БФПС потвърди наложената санкция на състезателя. 82 гласа подкрепиха решението на УС на федерацията, 2 гласа бяха “против”, а 3 “въздържал се”.

Гласуването на Общото събрание оставя в сила наказанието от три години спиране на състезателни права и глоба в размер на 2000 лв.

По време на заседанието бяха приети точките за оценяване ефективността и степента на реализация на плувните клубове за 2023 година.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.