in

Горещи разкрития след разстрела в София: Мартин Божанов – Нотариуса се е занимавал със съмнителни сделки

Кадър: NOVA

Мъж е застрелян в столицата. Неговото име е Мартин Божанов – Нотариуса. От полицията посочват, че той е бил уцелен в главата.  На мястото е била и майката на убития, както и дете на 4 години и бебе. През цялата нощ екипи на полицията са работили на място. По информация на градския прокурор Илиана Кирилова Мартин Божанов е бил интересен около делото „Крашевски”.

„В момента служебно ми е известно, че в Софийската градска прокуратура има подадени сигнали за заплаха от негова страна спрямо магистрати”, казва Илиана Кирилова.

Тя заяви, че в момента се разпитват свидетели. Смята се, че той вероятно е свързан и с имотни измами.

Илиана Кирилова не потвърди изтеклата информация, че убитият е свързан с прокурорски рекет.

Все още се работи по това да бъде установен извършителят на убийството.

Сигнал за престъпното деяние е получен малко преди 20:00 ч. в сряда (31 януари).

„Все още не ясно с колко изстрела е неутрализирана жертвата. Откриването на гилза е добро начало. Разследването вероятно ще тръгне от балистичните експертизи, които ще бъдат проведени“, каза пред bTV Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР.

„Мартин Божанов всъщност не е нотариус. Така е известен в неговите среди. Той се е занимавал със съмнителни сделки. Има съмнения за изнудване и имотни измами. Проверяват се сигнали за заплахи срещу магистрати. Хора, които водят такъв начин на живот, винаги са пред риск да пострадат те или техни близки“, добави той.

През 2008-ма Мартин Божанов – Нотариуса е осъден за имотна измама, а Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество му отнема 430 000 лв.

Божанов е и част от разследване на Антикорупционния фонд, според което той е осъществявал връзка с прокурори срещу заплащане, с цел решаване на проблеми на клиенти на обвинението.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/