in

Трите мобилни оператори вдигат цените си: Колко повече ще плащаме?

Снимка: Pixabay

Трите мобилни оператори „Виваком“, А1 и „Йеттел“  вдигат цените си заради инфлацията. Припомняме, че и миналата година телекомите вдигнаха цените си, като увеличението беше с над 15

Виваком:

„Виваком“ увеличава с 4.7 на сто цената на месечния абонамент за част от основните и допълнителните услуги и това ще бъде отразено в издадените през февруари сметки, посочват от телекома.

Индексацията няма да важи за социални абонаментни планове и планове за хора с увреждания за мобилни и фиксирани гласови услуги (Smart S+, Optima 250, Инвалиди 160, Инвалиди 300, Ограничен). Запазват се цените по договори с придобитите оператори N3, Net1, „Телнет“, както и тарифните линии, стартирани за продажба през 2023 г. за телевизия – EON SAT LIGHT, FULL, PREMIUM, неограничен 4G интернет за дома (Mobix XL), високоскоростен 5G интернет за дома и офисa. Поскъпване няма да има и за подписаното след 1 януари 2024 г. удължаване на договори.

А1:

Повишение на цените ще има и за абонатите на А1, но засега оттам не уточняват какво ще е то и от кога ще влезе в сила. От телекома посочват, че през 2023 г. инфлацията в страната е продължила да бъде на високи нива, въпреки лекия спад през последните три месеца. Средногодишният индекс на потребителските цени за 2023 г. възлиза на 9,5 процента.

Йеттел:

От третия оператор „Йеттел“ обявиха пред потребителите си, че месечните абонаменти за мобилни услуги ще бъдат индексирани със средногодишния индекс на потребителските цени на Националния статистически институт за 2023г. с 9.5%, считано от м. февруари.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/