in

Общината твърди, че парите за инвитро не са по-малко

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

От Община Варна заявиха, че не е вярно твърдението, че парите за инвитро програма за 2024 година са по-малко, в сравнение с миналата година.

От Общината посочват, че 100 милиона лева са гласувани за Варна по Инвестиционната програма на Министерство на финансите за общински проекти, а отделно средства ще бъдат осигурени и по Националния план за възстановяване и устойчивост. Съобщава се, че със средствата ще бъдат реализирани проекти, които са важни за града.

От Общината заявяват и това, че когато сегашното управление е встъпило в длъжност, е установило неизпълнение на голяма част от бюджетните пера.

„Ние сме направили изпълним бюджет, който балансира между приходната и разходната част без да дава нереалистични очаквания на хората“, посочват от Общината.

Във връзка със спекулациите относно средствата за общинската инвитро програма за 2024 година, от Общината посочват, че в бюджета за миналата година са били заложени повече пари, но те не са били усвоени.

В действителност, тази година ще има повече средства в сравнение с изразходваните през 2023-а, съобщава местната власт. При изчерпване на заделените средства ще бъдат намерени допълнителни, които да обезпечат нуждите на двойките с репродуктивни проблеми, търсещи подкрепа.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/