in

Кметът на Варна твърди, че има вътрешни саботажи срещу екипа му

Кадър: Youtube/ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ВАРНА

Днес кметът на Варна Благомир Коцев и екипът му определиха поредица от събития като организирани атаки и саботажи. Това се случи на извънредна пресконференция пред медиите.

Сред тях са сигналите до Общинската избирателна комисия срещу Коцев и районните кметове на „Приморски“ и „Одесос“, кризата с боклука в града и включването на 133 незастроени терена в годишната програма за разпореждане с общински имоти.

„Община Варна няма да продаде нито един незастроен имот. Такива инструкции бяха дадени на дирекция „Общинска собственост, икономика и стопански дейности‘. Причината имотите да бъдат включени в годишната програма са действията на определен служител. Смятаме, че може да е саботаж и в момента тече вътрешно разследване“, каза Коцев.

„Тези 133 незастроени имота са били в предишната програма. От дирекцията заявяват, че по инерция са преписали програмата. Въпросните имоти ще отпаднат от новата програма, която вече е изготвена и ще бъде предложена за гласуване на Общинския съвет“, допълни зам.-кмета Диан Иванов. Той определи като саботаж и кризата с боклука във Варна.

„Наследихме договора със сметопочистващата фирма от предишното управление. Той не ни позволява индексация на цените. Считаме, че случващото се е саботаж и извиване на ръцете“.

Кметът на Варна лично се заема с проблема със сметопочистването
Договорът със сметопочистващата фирма е до 2026 г. , посочи Благомир Коцев. Той заяви, че лично се заема с разрешаване на проблема с боклука в града.

„Оправдават се с финансови затруднения. Искат индексация заради увеличените разходи заради инфлацията. Договорът предвижда санкции за неизпълнение на задълженията, но трябва да видим как дългосрочно може да се подобри услугата“.

Опитали да проникнат в дома на кмет, когото ОИК проверява
Според Коцев не е случайно, че кризата с боклука е най-голяма в районите „Одесос“ и „Приморски“, където за кметове бяха избрани кандидати на ПП-ДБ. Заради участие в търговско дружество Цветнен Цветков вече бе отстранен от длъжност като кмет на „Одесос“, а срещу Николай Желязков тече проверка в ОИК. Проверка има и срещу Благомир Коцев за участие във фирми в Малта.

„Атаката не е провокирана само от ГЕРБ-Варна, а от по-високо ниво. Атаките не са случайни, те стават в момент, в който искат да разклатят позициите ни“, коментира Коцев.

Отстраниха от длъжност кмета на централния варненски район „Одесос“
„Става въпрос за мощна атака след загубата на ГЕРБ на изборите, която те очевидно не могат да я преживеят. Атаката е заради действията, които предприехме за изсветляване на порочните практики през последните 10 години, за схемите за източване на средства през местния бюджет и европейски програми. Има множество финансови злоупотреби за двете фази на проекта за интегриран градски транспорт, които сме предали на прокуратурата. Едно лице е вземало възнаграждение в продължение на 8 години за първата фаза, която е приключила през 2016 г.“, допълни Диан Иванов.

Общинският съветник от ПП-ДБ Николай Стефанов, че ще оповестят писмени инструкции, давани от общинския съветници от ГЕРБ за водене на очерняща кампания срещу опонентите им.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/