in

След сигнал до медия „Нова Варна“: Премахнат е опасен стълб, но има ли все още опасност? (СНИМКА)

Снимка: Т. Нинов

Припомняме ви, че преди седмица читател на медия „Нова Варна“ се свърза с екипа ни, за да сигнализира за опасен стълб за улично осветление, който се намира в кв. „Св. Иван Рилски“, гр. Варна.

По думите на варненеца Т. Нинов въпросният стълб се намира в непосредствена близост до читалище, в района на което всеки ден се събират родители с малки деца. Повече за случая можете да прочетете тук:

Варненец алармира: Този стълб за улично осветление е опасен за живота, а наоколо редовно се събират деца (СНИМКИ)

Днес варненецът, подал сигнала, съобщи пред медия „Нова Варна“, че е установено, че въпросният стълб наистина е опасен, тъй като е корозирал в основата си. Поради това той вече е премахнат.

Ето и пълният текст от отговора на сигнала, подписан от Мартина Георгиева – директор на дирекция ИИСД („Инженерна инфраструктура и социални дейности“), Район „Младост“:

„Уважаеми господин Тимов,

Приложено Ви изпращам пореден сигнал, подаден от г-н Тони Нинов, получен по ССЕВ- Система за сигурно електронно връчване, касаещ опасен стълб и липса на алейно осветление на алея северно от бл. 28 в кв. „Св. Иван Рилски“.

Относно опасният стълб от осветлението, служители от районната администрация извършиха оглед и установиха, че горепосоченият стълб е корозирал в основата си и е опасен за преминаващите граждани. Служители на фирма „Бул-марк“ ООД съдействаха за премахването му.

С писма с per. №ИИБ23004097МЛ/05.12.2023г. и per. №ИИБ23004116МЛ/ 06.12.2023г., съм Ви информирала за кражба на захранващи кабели и разбити РК на алея северно и паркинг южно от бл. 29, бл. 28 и бл. 27.

Моля за спешно възлагане възстановяването на алейното осветление на горепосоченото междублоково пространство и възстановяване на демонтирания стълб“.

Варненецът, подал сигнала, заявява пред медия „Нова Варна“, че след премахването на стълба са останали остри ръбове, които негов съсед е опитал да изтъпи с чук. Според него обаче, все още има опасност заради изострените метални ръбове.

Снимка: Т. Нинов

Свои сигнали, идеи и предложения за градската среда във Варна може да изпращате чрез платформата signali.novavarna.net  както и по имейл на: press.novavarna@gmail.com

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.