in

Притеснена майка алармира за опасност за децата във Варна (СНИМКИ)

Снимка: Читател на медия "Нова Варна"

Загрижена майка във Варна се обърна към екипа на медия „Нова Варна“, отправяйки послание към всички родители и жители на Варна, с надеждата то да достигне и до ръководството на Общината. Жената споделя, че е изключително притеснена заради състоянието на детските площадки в града, и в частност тази, на която играе нейното дете – на ул. „Васил Петлешков“ 1. Чрез нашата медия, загриженият родител се надява, посланието да достигне до колкото се може повече хора и да бъдат предприети конкретни мерки. Ето какво споделя варненката:

„Уважаеми родители и жители на град Варна,

Пиша ви като загрижен родител, който често посещава обществена детска площадка и вярвам, че настъпи моментът да се заемем с въпрос, който продължава да съществува от известно време.

Нашата обичана площадка, предназначена да бъде безопасно място за нашите деца, е все по-често осквернена от безотговорните действия на някои лица, особено в късните часове на деня. За съжаление, изглежда, че въпреки усилията ни да привлечем внимание към проблема, ситуацията не се подобрява.

Площадката, която би трябвало да бъде източник на радост за нашите малки деца, се превръща в място, където подрастващи се занимават с дейности, които застрашават безопасността на децата ни. Ситуации с пушене, консумация на алкохол и други упойващи вещества, вандализъм, изхвърляне на боклуци и счупени стъкла се случват твърде често, представлявайки сериозна заплаха за здравето на нашите деца и в пълен противовес на Наредбата за обществения ред на нашия град.

Наскоро се свързах с местната община относно тези проблеми, изразявайки загрижеността си и предлагайки инсталирането на видеонаблюдение, за да се следи ситуацията. Въпреки това, отговорът, който получих, ме уверяваше, че всичко е под контрол според проверките на полицията, въпреки очевидните доказателства, че нещата не са такива.

Днес, след като отново видях стъкла от счупени бутилки на детската площадка, безпокойството ми се задълбочи. Не мога да стоя безучастна, докато безопасността на нашите деца е застрашена. Затова се обръщам към всички родители и жители, които споделят това пространство за игра.

Моля ви да се присъедините към мен в повдигането на общественото внимание към този въпрос. Да се обединим, за да гарантираме безопасността и чистотата на детската площадка. Споделяйте вашите преживявания, снимки и загрижености в социалните медии като Facebook, директно под този пост или използвайки подходящи хаштагове, за да привлечете внимание. Означете общината, местните медии и кмета, привличайки вниманието им към влошаващото състояние на пространствата предназначени за игра.

Вярвам, че с общи сили можем да “вдъхновим” ръководството на община Варна към положителни промени и да работим за възстановяването на детската площадка към безопасното място, което трябва да бъде.

Моля, споделете този пост със своите приятели и роднини заради благото на нашите деца.

Благодаря ви за подкрепата.

Загрижен Родител“

Ето и снимките, които ни изпрати загрижената майка:

Снимка: Читател на медия „Нова Варна“
Снимка: Читател на медия „Нова Варна“
Снимка: Читател на медия „Нова Варна“
Снимка: Читател на медия „Нова Варна“

Свои сигнали, идеи и предложения за градската среда във Варна може да изпращате чрез платформата signali.novavarna.net  както и по имейл на: press.novavarna@gmail.com

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.