Категории: Твоята Варна

Притеснена майка алармира за опасност за децата във Варна (СНИМКИ)

Реклама

Загрижена майка във Варна се обърна към екипа на медия „Нова Варна“, отправяйки послание към всички родители и жители на Варна, с надеждата то да достигне и до ръководството на Общината. Жената споделя, че е изключително притеснена заради състоянието на детските площадки в града, и в частност тази, на която играе нейното дете – на ул. „Васил Петлешков“ 1. Чрез нашата медия, загриженият родител се надява, посланието да достигне до колкото се може повече хора и да бъдат предприети конкретни мерки. Ето какво споделя варненката:

„Уважаеми родители и жители на град Варна,

Пиша ви като загрижен родител, който често посещава обществена детска площадка и вярвам, че настъпи моментът да се заемем с въпрос, който продължава да съществува от известно време.

Нашата обичана площадка, предназначена да бъде безопасно място за нашите деца, е все по-често осквернена от безотговорните действия на някои лица, особено в късните часове на деня. За съжаление, изглежда, че въпреки усилията ни да привлечем внимание към проблема, ситуацията не се подобрява.

Площадката, която би трябвало да бъде източник на радост за нашите малки деца, се превръща в място, където подрастващи се занимават с дейности, които застрашават безопасността на децата ни. Ситуации с пушене, консумация на алкохол и други упойващи вещества, вандализъм, изхвърляне на боклуци и счупени стъкла се случват твърде често, представлявайки сериозна заплаха за здравето на нашите деца и в пълен противовес на Наредбата за обществения ред на нашия град.

Наскоро се свързах с местната община относно тези проблеми, изразявайки загрижеността си и предлагайки инсталирането на видеонаблюдение, за да се следи ситуацията. Въпреки това, отговорът, който получих, ме уверяваше, че всичко е под контрол според проверките на полицията, въпреки очевидните доказателства, че нещата не са такива.

Днес, след като отново видях стъкла от счупени бутилки на детската площадка, безпокойството ми се задълбочи. Не мога да стоя безучастна, докато безопасността на нашите деца е застрашена. Затова се обръщам към всички родители и жители, които споделят това пространство за игра.

Моля ви да се присъедините към мен в повдигането на общественото внимание към този въпрос. Да се обединим, за да гарантираме безопасността и чистотата на детската площадка. Споделяйте вашите преживявания, снимки и загрижености в социалните медии като Facebook, директно под този пост или използвайки подходящи хаштагове, за да привлечете внимание. Означете общината, местните медии и кмета, привличайки вниманието им към влошаващото състояние на пространствата предназначени за игра.

Вярвам, че с общи сили можем да “вдъхновим” ръководството на община Варна към положителни промени и да работим за възстановяването на детската площадка към безопасното място, което трябва да бъде.

Моля, споделете този пост със своите приятели и роднини заради благото на нашите деца.

Благодаря ви за подкрепата.

Загрижен Родител“

Ето и снимките, които ни изпрати загрижената майка:

Снимка: Читател на медия „Нова Варна“
Снимка: Читател на медия „Нова Варна“
Снимка: Читател на медия „Нова Варна“
Снимка: Читател на медия „Нова Варна“

Свои сигнали, идеи и предложения за градската среда във Варна може да изпращате чрез платформата signali.novavarna.net  както и по имейл на: press.novavarna@gmail.com

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Европейски вицешампион по таекуондо продава медала си на търг, за да помогне на болния си брат (СНИМКИ)

Европейският вицешампион по таекуондо Йордан Колев съобщи в социалната мрежа Фейсбук, че започва кампания за…

преди 50 минути

БАБХ затвори обект за продажба на прясно месо в наш град

От Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) съобщават, че затварят обект за продажба на…

преди 60 минути

Наложиха 5 години лишаване от свобода на мъж, насилил безпомощна възрастна жена в разградско село

От Апелативна прокуратура - Варна съобщават за медия "Нова Варна", че е наложено наказание 5…

преди един час

Това са номерата на партиите, коалициите и независимите кандидати в бюлетината за изборите на 9 юни (ВИДЕО)

Днес (8 май 2024 г., сряда) се проведат жребии за номерата в бюлетината за гласуване…

преди 2 часа

Въвеждат временни противоепидемични мерки заради коклюша в България

От Министерството на здравеопазването информират, че регистрираните случаи на коклюш в страната към 5 май…

преди 2 часа

Почина бившият „танцуващ мечок“ Чарли

От парка за мечки в Белица съобщават скръбна вест - починал е 33-годишният мечок Чарли.…

преди 2 часа