in

Ще ни изненада ли месец март? Очакват се от -5° до 25°

Снимка: Pixabay

Синоптици прогнозират, че през месец март времето ще бъде по-топло от обичайното за сезона. От НИМХ посочват, че най-ниските температури ще са между – 5 и 0, а най-високите – между 20 и 25. Посочва се и това, че валежите ще бъдат около нормата.

Очаква се през първите дни от месец март температурите да бъдат по-високи от обичайните. Слънчевото време ще преобладава. На някои места, главно в Западна България, се очакват валежи от дъжд. В планините – над 1800-2000 м ще има и сняг.

В Източна България ще има мъгли и ниска облачност и там дневните температури се очаква да са най-ниски. Около 3-4 март се очакват разкъсвания на облачността.

Значителна облачност и валежи от дъжд у нас се очакват около средата на първото десетдневие на месец март. Тогава се очаква температурите да се понижат и да са по-близко до климатичните норми.

Тогава се очаква и да се повиши вероятността за валежи от сняг в ниските планински райони и на места в Северна България.

През второто десетдневие на месец март се очаква температурите да бъдат по-високи от обичайните. Около средата на второто десетдневие вероятността за валежи ще бъде голяма.

Очакванията за третото десетдневие са то да започне с повече слънчеви часове в по-голямата част от България. Около средата и до края на този период изгледите са за предимно облачно време, чести валежи от дъжд и температури около и по-високи от обичайните за края на март.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/