in

България е в трепетно очакване на 3 март: Издигнаха огромния национален флаг на Шипка (ВИДЕО)

Кадър: Нова телевизия

Само два дни ни делят от националния празник на България 3 март. И тази година хиляди българи предстои да се отправят към Шипка, където да отдадат почит на загиналите в името на свободата ни герои

На емблематичното място се очакват и официални представители на държавата. Организацията за празника е изключително стриктна с цел опазване на обществения ред.

По традиция, която се спазва от повече от 10 години, на пилона на Шипка беше издигнат националният трибагреник на България. Размерите му са 10 на 6 метра и е с 60 кв. метра обща площ.

Височината на самия пилон е 22 метра. „Гледката е уникална. Паметникът е внушителен, а мястото е исторически важно за страната ни и това е причината стотици да се качват тук за националния празник“, посочи директорът на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ Чавдар Ангелов пред Нова телевизия.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/