in

В навечерието на 3 март, в страната започнаха тържествата

Утре е трети март, вече започнаха тържествата в страната. Председателят на Народното събрание Росен Желязков участва в тържествената заря-проверка по повод Националния празник в Казанлък, която се провежда тази вечер на площад „Севтополис“.

Желязков прие стpоя на представителните роти на Българската армия и произнесе слово. Той припомни, че националният празник трябва да ни обединява. „Нека да се поздравим с 3 март, защото това е денят, в който България беше освободена, получи своя национален суверенитет и застана гордо на картата на Европа като страна, равноправна с останалите. Поклон пред героите. Да живее България”, заяви председателят на парламента, предаде Нова телевизия.

По-рано руският посланик Елеонора Митрофанова се качи на връх „Шипка”. За втора година тя отдаде почит ден преди Националния ни празник. Причината – не е получила официална покана за честването.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/