in

Вече е факт първият еднополов брак в Гърция: Мицотакис се обади да честити на новото семейство

Колаж: "Нова Варна"

Прпомняме, че съвсем наскоро в съседна Гърция беше приет нов закон за еднополовите двойки. Е, изглежда, че любовта не чака и в Гърция вече е факт първият брак на първата еднополова двойка в съответствия с новия закон. Въпреки това църквата все още се бунтува заради промените

Първата еднополова двойка, сключила официален брак в Атина, след като парламентът прие новия закон, е от двама мъже предава БНР. Двамата от години живеят заедно и са осиновили три деца. Те вече са официално семейство, а не „съжителстващи лица“.

Премиерът Мицотакис се свърза по телефона с новото семейство и им честити брака, съобщават от правителството.

Законът беше приет с подкрепата на част от опозиционните депутати. Народните представители гласували закона, не са посрещнати добре в църквата. Има случаи на изгонване на някои от тях от литургия,както реагира митрополитът на Коринт.

От манастирите в Света гора също заявиха, че депутати, гласували закона не са желани за поклонение там. При появата на депутат на литургия реагират и богомолците в църквите, а духовниците прекратяват литургията до напускане на депутатите.

Подкрепата на закона от социалистите доведе до спад на доверието в партията, показват последните проучвания на общественото мнение. Засилва се подкрепата към партиите, които гласуваха против браковете на еднополовите двойки.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/